Kundprojekt: Amarris / ECL

Cheferna för de framgångsrika revisionsbyråerna Amarris och ECL Direct började under 2012 att undersöka möjligheterna att bygga ett kontorshus som skulle vara helt skräddarsytt efter deras behov och skulle kunna rymma deras 130 anställda. 2015 var de två husen färdigbyggda.

LOKALERNA

I den ena byggnaden sitter ECL som specialiserat sig på webbaserade lösningar på våning 1 och 2, och på våning 3 sitter den mer traditionella revisionsbyrån Amarris Conseil. På bottenvåningen ska det sitta 30 medarbetare som börjar på ECL under 2017. Den andra byggnaden är vikt för gemensamma utrymmen som ska öka användarnas välbefinnande; konferensrum, matsal, loungeområde och ett gym. Cheferna är inbitna träningsfantaster som är fast övertygade om fördelarna med att kunna träna på jobbet. Amarris och ECL är bra arbetsgivare – det är tydligt att de anställda trivs.

PROJEKTINFO

Arbetsplats Serie[e] one, Ljuddämpande skiljeväggar Serie[n], Närförvaringsenheter POC, Arbetsstolar Esencia, Stolar Embrace, Soffor Monolog från Materia ...

Tillverkare: Kinnarps, Materia och Skandiform

MÅLET: EN GENOMTÄNKT PLANLÖSNING FÖR ATT TA EMOT KUNDER

Utrymmet är fördelat på totalt 600 m2 på varje våning, och består av öppna kontorslokaler för 8–12 personer där man kan flytta närförvaringsenheterna när man vill skärma av sin arbetsplats. Det finns också flera mötesrum och kontor där ledningen sitter. Lokalerna är fräscha och färgglada och pryds av en harmonisk färgskala på skärmar, mattor och bänksitsar. Utrymmena där kunderna vistas är också mycket väl genomtänkta och omsorgsfullt inredda med eleganta bord med fanér och stolar i formböjt trä.

– Vi är extremt stolta över våra lokaler. De förmedlar ett tydligt budskap: att vi är ett företag som växer tillsammans med och tack vare våra medarbetare och våra kunder. Vi uppskattar alla som arbetar hos oss och tackar dem som ger oss möjlighet att arbeta, säger Cédric Gaborit, företagets generaldirektör. Han säger också att Kinnarps deltagande i projektet varit till stor hjälp.

– Vi konsulterade Kinnarps för att de skulle leverera möbler, men i slutändan var de delaktiga under hela projektets gång – de gav oss råd om planlösningen, de ergonomiska aspekterna för användarna och ytorna och om akustiken ...

TYCKTE DU OM VAD DU SÅG? NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss