Kundprojekt: Cedergrenska tornet

FAKTA

Kund: 

Cedergrenska

Kinnarps säljare:

Lena Norén 

Inredning:

Sofie Dalevik Ejerholm

Yta:

170 kvadratmeter

Arbetsstationer: 

Arbetsplatser för 20 personer

Färdigställt:

Sommaren 2020

MODERN INREDNING I K-MÄRKT MILJÖ

Höga krav på funktion och design i unik miljö


Cedergrenska tornet är ett välkänt landmärke i norra Stockholm. Tornet är byggt i en medeltida stil med gamla byggnadsmetoder och började byggas år 1896.  Till det yttre var byggnaden klar 1908, men först under åren 1994-1996 färdigställdes tornet och invigdes på sin 100-årsdag.

När lokalerna skulle anpassas till en modern och funktionell kontorsmiljö ville kunden inte kompromissa med den historiska och tidstypiska arkitekturen. Idag har medarbetarna fått en öppen men ombonad arbetsplats med harmoniska färgval och smart ljudmiljö anpassad efter den historiska och K-märkta byggnaden.

”Vi har fått ett modernt och luftigt kontor samtidigt som husets anda bevarats. Vi är absolut nöjda med det som Kinnarps levererat till oss ”

Yvonne Regnér, CFO Cedergrenska

Cedergrenska - Fotograf Mattias Hamren-9.jpg

BÄTTRE ERGONOMI MED HÖJ- OCH SÄNKBART SKRIVBORD

Skrivbordet Oberon från Kinnarps har ett stilrent uttryck och passar bra in i de flesta miljöer tack vare möjligheten att välja och personifiera både skiva och underrede. Det höj- och sänkbara skrivbordet gör det enkelt för medarbetarna att växla mellan att sitta och stå, och på så sätt undvika långvarigt stillasittande.

Cedergrenska - Fotograf Mattias Hamren-7.jpg

AVSKILT OCH OMBONAT

Vibe är Kinnarps serie med tak-, vägg-, golv- och bordsskärmar som behåller kontorets öppna känsla, men ända ger avskildhet och ljuddämpning. Till Cedergrenska har man valt bordsskärmar för att skapa en ombonad och inramad känsla. Inbyggda bokhyllor mellan skrivborden, och träskivor i ovankant ger smarta avställningsytor och förvaring.

Cedergrenska - Fotograf Mattias Hamren-6.jpg

FLEXIBEL ARBETSSTOL MED HÖG KOMFORT

Plus 8 är en tidlös kontorsstol från Kinnarps med noga uttänkta funktioner för att ge så hög komfort som möjligt. Både sittdjup, sitthöjd och ryggstödshöjd är ställbara för att kunna ställas in och anpassas efter användaren.

Mjuka färger ger harmoniskt intryck


För att lyfta fram och förstärka de naturliga färgerna på balkar och pelare har man valt att använda en mjuk färgskala på möbler och textilier. Kombinationen av naturfärger i beige och grågrönt skapar en lugn och inbjudande atmosfär.

Ljuddämpning som inredning


Ett litet kontor kräver en smart uppbyggnad för att få en så behaglig ljudmiljö som möjligt. På Cedergrenska har man använt sig av bordsskärmar för att få ner ljudnivån, men också möbler med hög rygg. Genom att sätta upp vägghängda skärmar tar man också ner ljudnivån samtidigt som man får en fin inredningsdetalj.

 

Smart mötesrum för snabba möten

I öppna kontor gäller det att ordna tysta utrymmen för att kunna samarbeta på ett hänsynsfullt sätt. På Cedergrenska har man löst det med ett smidigt, ljudisolerat mötesbås för avskilda telefonsamtal och möten. Med mötesbåset använder man kontorsytan på ett så effektivt sätt som möjligt, samtidigt som man slipper bygga och göra ingrepp på den K-märkta fastigheten.

SAMMANFATTNING


Det fanns flera faktorer att ta hänsyn till när Kinnarps skulle inreda Cedergrenska tornet till en kontorsplats. Den över 100 år gamla byggnaden är K-märkt och man ville bevara och förstärka den medeltida arkitekturen och inredningen. För att få rätt känsla valde man dämpade, varma färger i samma toner som pelare och takbjälkar på möbler och inredning, och för att få en lugn och tyst arbetsplats trots öppna ytor inredda man med skärmar och mötesrum.

Resultatet är en inbjudande och stilren arbetsplats där modern funktion och design kan mötas i en historisk miljö.

SUMMERING

Ergonomiska arbetsplatser

Ljudisolerat mötesrum för innovativa möten

Genomtänkta färgval skapar rätt miljö

Dekorativ ljuddämpning för behaglig ljudnivå

PRODUKTER FRÅN DET HÄR CASET

Plus

Plus

324 Färger och material | 12 Varianter

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

51 Färger och material | 65 Varianter