Kundprojekt: Ebba von Sydow AB

Fakta

Kund:
Ebba von Sydow AB

Plats:
Stockholm, Sverige

Färdigställt:
2023

Ebba Kleberg von Sydows happy place – Ett stilsäkert och hållbart kontor

Verksamheten växte och behovet av en plats att landa på blev tydlig. Ambitionen låg långt bortom konservativa kontorslandskap – det Ebba behövde och önskade var att skapa ett välkomnande och inspirerande kontor, en oas för både kreativitet, representation och skrivbordsarbete.

Från att ha varit på språng under många år och arbetat från caféer, pinnstolar i köket och kompisars arbetsplatser landade Ebba Kleberg von Sydow i att hon behövde en egen kontorslokal. Hennes cv är minst sagt gediget med bland journalist, krönikör, författare, chefredaktör och programledare på listan. Idag har hon hittat hem, driver precis de bolag hon vill driva och har omvandlat sin passion till ett jobb. Smyckesföretaget Ebba von Sydow Jewelry, sportklädesmärket Ebba Sport, modeplattformen Säker Stil som hon driver tillsammans med Emilia de Poret, inredningsföretagen Insjöns väveri och Bookbinders design samt Ebba von Sydow AB som producerar kreativt innehåll för digitala, sociala kanaler har alla en gemensam nämnare – Ebbas kärlek för hantverk, kvalitet och hållbarhet.

”Att välja inredning, med hög kvalitet och hållbara materialval, som produceras i Sverige var väldigt viktigt för mig.”

Ebba von Sydow

Inspirerande ytor för många aktiviteter

Ebbas kontor behövde fungera för många olika aktiviteter. ”Jag ville skapa ett riktigt kontor men också en härlig plats där jag älskar att vara. Kontor för mig var mer kopplat till landskap, skrivbord i rader, kaffeautomater och storföretag. Jag ville istället ha välkomnande ytor för att inspireras, titta på kollektionsprover, bjuda in till trevliga frukostmöten och juveldrinkar – helt enkelt ett funktionellt kontor utan att tappa känslan av Ebba!”

Mötet med Kinnarps blev nyckeln för att utforma det nya kontoret. ”Jag tror att det gifte sig så bra för att Kinnarps är bra på helheten. Jag är bra på detaljer men tycker att det är svårt med helheten. Jag kan bli kär i ett gammalt mönster, ett tyg eller en gammal Josef Frank hylla på second hand. Att få ihop allt till en harmonisk helhet är det svåra.”

DSC09218-Redigera.jpg

DSC00063.jpg

Få mer inspiration i vårt nyhetsbrev!

Prenumerera nu

Nordisk och hållbar design för generationer framåt

Ebbas engagemang i att driva Insjöns Väveri, med deras levande textil- och industrihistoria, bidrog också till ett lyckat samarbete. Hantverket i Insjön kunde möta Kinnarps hantverk. ”Att välja inredning, med hög kvalitet och hållbara materialval, som produceras i Sverige var väldigt viktigt för mig. Kinnarps produktion imponerande stort.” Kinnarps fabrik i Skillingaryd skräddarsydde skrivbordsskärmen Vibe i Insjöns Väveris klassiska tyg Åhldräll.

”Det var som att sätta på sig ett par perfekta skor. Det hamnar rätt! Stilsäkert och nordiskt. Kontors-couture!”

Ebba berättar att nästan allt i hennes kontorslokal är ärvt, inköpt på auktion eller second hand. Skälet till det är hon älskar saker med historia, saker som bär på minnen. Därför var det väldigt viktigt att den nya inredningen kunde harmonisera med den gamla. ”Mina barn vill förhoppningsvis ta över något av mina bolag, då vill jag att de ska kunna sitta på samma stol, vid samma skrivbord som jag. Det är viktigt att det ska hålla för många generationer, så att dessa saker sen kan berätta sina historier.”

”Vitt, beige och avskalat har aldrig varit för mig. Jag gillar färg, grönt, ek och saker med karaktär. Samtidigt som jag är praktiskt lagd och vill ha funktion. Väggskärmen med skrivtavla är en favorit!”

DSC00151.jpg

DSC00168.jpg

DSC00243.jpg

"Jag är glad att vi investerade i riktigt bra kontorsstolar och höj- och sänkbara skrivbord. Det är ju kläd-garderobens motsvarighet till hjältar. Man kan inte ta några genvägar!”

Ebba von Sydow

Behovsanalysen grunden till ett lyckat resultat

I processen fram till det nya kontoret fick Ebba hjälp av Kinnarps rådgivare för att komma fram till vilka aktiviteter kontoret behövde stötta. Flertalet diskussioner och samtal om behov, ergonomi, multifunktionalitet och hållbarhet landade i moodboards, som sedan uppdaterades och förfinades tills man hittade rätt. Det gällde att förvalta det som fanns och hitta en helhet. Optimera ytan och förhöja och förbättra arbetsmiljön med smarta och funktionella lösningar. Kontorsytan är inte så stor men det händer maxat med aktiviteter där. Ebba behövde förutom två ergonomiska skrivbordsplatser också förvaring av klädprover, en helkroppsspegel, skrivtavla och extra stolar lätta att dra intill skrivborden.

”Det var skönt att kunna luta sig mot Kinnarps som hjälpte mig att ringa in vad jag faktiskt ville och behövde ha. Det var lättare att säga vad jag inte ville ha än att få fram det jag viIle ha. I klädgarderoben känner jag mig hemma och självsäker men när det gäller inredning är det inte på samma sätt.”

”Det var som att sätta på sig ett par perfekta skor. Det hamnar rätt! Stilsäkert och nordiskt. Kontors-couture!”

Ebba von Sydow

DSC00172.jpg

DSC00107.jpg

DSC00212.jpg

Ergonomi på tapeten

Ebba hade arbetat från obekväma stolar under många år och inte funderat på konsekvenserna av det. ”Jag är mitt i karriären, så mycket uppe i mitt bolagsbyggande att jag inte hunnit reflektera över ergonomi. Jag har tänkt att det tar jag sen, men det har resulterat i att jag stundtals haft ont i nacke och rygg. Det har varit en resa att börja tänka på ergonomi, verkligen en gamechanger! Jag är glad att vi investerade i riktigt bra kontorsstolar och höj- och sänkbara skrivbord - det är ju klädgarderobens motsvarighet till hjältar. Man kan inte ta några genvägar!”

DSC09218.jpg

DSC09413.jpg

Giftermål mellan stil, design, ergonomi och funktion

Ebba beskriver sitt nya kontor som ett härlig giftermål mellan stil, design, ergonomi och funktion. ”Många kopplar kontor till bullriga kaffeautomater och trista landskap men det här resultatet blev bättre än jag någonsin hade kunnat drömma om! Det blev stilsäkert men ändå kreativt, levande och mysigt. Kontoret som helhet speglar mig och min värld. Och att det kommer hålla LÄNGE. Ett exempel på att hållbar stil vinner över trend alla dagar i veckan. Det är så skönt att landa i det. Jag blir lite lycklig när jag sitter och tittar på skrivbordsskärmen Vibe i sin skräddarsydda design med Insjöns tyg. Det påminner mig om min egen kärlek till hantverk och det inspirerar mig!”

Vägen till Ebbas nya kontor

Behovsanalysen grunden till ett lyckat resultat

I processen fram till det nya kontoret fick Ebba hjälp av Kinnarps rådgivare för att komma fram till vilka aktiviteter kontoret behövde stötta. Flertalet diskussioner och samtal om behov, ergonomi, multifunktionalitet och hållbarhet landade i moodboards, som sedan uppdaterades och förfinades tills man hittade rätt.

Svensk produktion

Följ med till Kinnarps fabrik i Skillingaryd och se möblerna till Ebbas konto produceras. ”Att välja inredning, med hög kvalitet och hållbara materialval, som produceras i Sverige var väldigt viktigt för mig. Kinnarps produktion imponerande stort” berättar Ebba.

Ansvarsfull och hållbar leverans

Inredningen levererades genom Kinnarps egna unika logistik- och leveranssystem, som körs på fossilfritt bränsle, där möblerna packats med återanvändningsbara filtar istället för engångsemballage. Varje lastbil packas effektivt likt ett tetris för att optimera lastbilsskåpet och undvika att köra luft. På så sätt sparas 270 kg emballage per lastbilsskåp och antalet transporter minimeras.

Relaterade produkter

Oberon

Oberon

Oberon skrivbord, sitt/stå 62-127

38 Färger och material | 43 Varianter

Vibe

Vibe

Vibe Focus Bordskärm

144 Färger och material | 41 Varianter

Capella

Capella

264 Färger och material | 4 Varianter

Vibe

Vibe

Vibe Tak- / Väggabsorbenter

144 Färger och material | 27 Varianter

Motus

Motus

Yarn

Yarn