Kundprojekt: Engelska Skolans huvudkontor

FAKTA

Kund:
Engelska Skolan

Inredare Kinnarps:
Katarina Svahnberg

Yta:
719 kvadratmeter

Arbetsstationer:
Arbetsplats för 35 personer

Färdigställt:
Våren 2017

FÄRGSTARKT KONTOR GER INSPIRATION

När Engelska Skolan skulle renovera och utöka sitt huvudkontor i Täby tog de hjälp av Kinnarps för att skapa en färgstark och inspirerande miljö. Kontoret är litet och stor vikt lades vid att använda ytorna så effektivt som möjligt. Ett studiebesök i Kinnarps showroom lade grunden för det nya kontoret, och alla medarbetare fick komma med sina önskemål och förslag. En tydlig önskan hos kunden var att skapa en miljö som påminde om deras skolor runt om i landet och att kombinera en aktivitetsbaserad arbetsplats med ett mer traditionellt kontorslandskap.

”Vi hade en god bild av vad vi ville ha och Kinnarps uppfattade det väldigt väl. Vi trivs väldigt bra och alla på kontoret är mycket nöjda!”

Helena Renlund, Business Developer, Engelska Skolan

Färgstarkt och lekfullt

Turkosa och rosa mattor och väggar, fototapeter och modiga möbelval ger medarbetare och besökare ett varmt och välkomnande intryck av Engelska Skolans huvudkontor. Färgvalen har inspirerats från Engelska Skolans skolor runt om i landet.

_0JA0535-1.jpg

Kök med plats för alla

Designstolen Yes från Nordic Care ger matsalen ett inbjudande och modernt intryck. Här finns plats för alla och personalen kan välja mellan soffa, trästol eller högre barstol.

_0JA0500-1.jpg

Perfekt pausyta

Den lekfullt utformade väggbänken Lean in från Materia bildar ett mjukt stöd för kroppen och bjuder in till spontana möten i konferensdelen av kontoret.

_0JA0516-1.jpg

Flexibelt enskilt kontor

På de enskilda kontoren finns gott om förvaringsmöjligheter och de flexibla besökstolarna kan enkelt staplas för att skapa mer utrymme.

Plats för enskilda samtal

Kontoret genomsyras av en öppen känsla, men här och var finns även telefonplatser där fåtöljer med hög rygg skapar avskildhet och plats för enskilda samtal.

Avslappnade mötesytor

Sittpuffar, soffor och fåtöljer i en härlig mix skapar en avslappnad mötesyta både för större och mindre grupper. Bord och sittpuffar kan enkelt möbleras om och anpassas efter behov.

En arbetsplats för alla

Alla trivs att jobba på olika sätt, och för att skapa en arbetsplats anpassad för alla valde man att både ha klassiska kontorslandskap och aktivitetsbaserade ytor med projektrum, mötesytor, lounge och mötesrum.

SAMMANFATTNING

Efter renovering och utökning har Engelska Skolan fått ett färgstarkt och lekfullt huvudkontor som bjuder in till möte i olika former. Medarbetarna har varit högst engagerade i att ta fram sin drömarbetsplats och resultatet är en kombination av klassiskt kontorslandskap och aktivitetsbaserade ytor med snyggt designade och flexibla möbler.

SUMMERING

 

  • Öppna och ljusa ytor
  • Färgstark och lekfull inredning
  • Flexibla kontor
  • Inbjudande mötesplatser

PRODUKTER FRÅN CASET

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Ribbon

Ribbon

Monolite High

Monolite High

Monolite bord

Monolite bord

Yes

Yes

Xact

Xact

323 Färger och material | 16 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

51 Färger och material | 65 Varianter

Lean in

Lean in

Plint

Plint

Hanger

Hanger

Colt

Colt

Plus

Plus

324 Färger och material | 12 Varianter

Linnea

Linnea