Kundprojekt: Orange Balma

Fakta

Projekt:
Orange Balma

Plats:
Frankrike

Antal medarbetare:
1200

Antal skrivbordsplatser:
Över 1 000

Yta:
17,000 m2

Datum för slutförande:
Maj 2021

Fotograf:
Alexis Paoli

Ett digitalt och mänskligt campus 

Tidigare satt Oranges medarbetare utspridda i 14 olika byggnader som inte längre var lämpade för dagens arbetssätt. Syftet med detta utvecklingsprojekt var därför att helt och hållet förbättra medarbetarnas arbetssätt, med tre stora prioriteringar:

Öppna ytor för mer kollaborativt arbete, med ett stort behov av tvärfunktionalitet mellan teamen och av agilt arbete. En önskan om att minska fastighetskostnaderna för de 14 historiska byggnaderna. Att föra medarbetarna samman och skapa en flaggskeppslokal som också skulle fungera som ett skyltfönster för Oranges expertis. Oranges ledord var ”digitalt och mänskligt”, vilket avspeglade företagets värderingar.

”Kinnarps lokala representanter var väldigt uppmärksamma, tillgängliga och flexibla. Vi jobbade mycket ihop. De gav mig en hel del professionella råd kring produkttyper och val av material, tyger och färger. Montörerna gjorde ett utmärkt arbete ända fram till installationen och de var tillgängliga och noggranna, vilket båda är mycket viktiga egenskaper för mig.”

Chrystèle Bourdarias, projektchef, Campus Toulouse Est

EN YTA FÖR INFORMELLA SAMTAL

 

EN PLATS FÖR ATT UTBYTA IDÉER

Gillar du det här projektet? Vi vill gärna höra mer om dina projekt.

Kontakta oss

Ett projekt där samhällsansvar står i centrum

Hela arkitekturprojektet är en del av ett helhetsperspektiv på CSR, från den nya byggnaden till utomhusytorna. Den tre hektar stora tomten var tidigare ett industriområde, och mer än hälften har nu förvandlats till gröna ytor.

Från byggarbetet fram till installationen av möblerna var det mycket viktigt för vår kund att samarbeta med miljömässigt och socialt ansvarstagande företag som återvann avfall, återbrukade möbler och använde återvunnet material.  

Kinnarps föreslog möbler som passade för behovet av många olika slags arbetsplatser på campus, vilket gjorde det möjligt att skapa rum där man kan vila eller äta lunch samt ytor för kreativt arbete. Totalt skapades cirka 30 olika miljöer.

Produktreferenserna till inredningen valdes noggrant ut av en intern, tvärvetenskaplig arbetsmiljökommitté bestående av konsulter från Kinnarps, arbetsterapeuter och läkare. Inför projektet kunde personalen testa och delta i valet av möbler tack vare en pilotyta på 500 kvm som var tillgänglig i ett halvår.

Sammanfattning:

  • Under detta inredningsprojekt skapades en rad olika miljöer som kan anpassas efter olika tider på dagen och nya arbetssätt. 
  • Resultatet blev väldigt uppskattat och fick ett internt betyg på 4,8/5 (*) för inredningens kvalitet, rummens ljushet och det akustiska arbete som utfördes.

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*) Internationell undersökning gjord av Orange Balma.

Relaterade produkter

Oak

Oak

Plockepinn

Plockepinn

Neo barpall

Neo barpall

Alto

Alto

Crest

Crest

Deli

Deli

Scandinavia

Scandinavia

263 Färger och material | 4 Varianter

Curling

Curling

Matsumoto

Matsumoto

Petals

Petals

Fendo

Fendo

Mama

Mama

Papa

Papa

Cap

Cap