Inredningskoncernen Kinnarps diskuterar hållbar cirkularitet under Almedalsveckan

Cirkularitet är ett viktigt verktyg för att agera resurseffektivt men alltför ofta likställs begreppet med hållbarhet. Kinnarps menar att det är viktigt att skapa inredningslösningar som håller för användning över lång tid. Hur ställer man rätt krav för att nå hållbarhet hela vägen?

Hållbarhet och cirkularitet är mer omdiskuterat än någonsin men ofta stannar diskussion vid återbruk. En gång för alla behöver begreppet cirkularitet utmanas och möbelbranschen ta ansvar för hur möbler både designas, tillverkas och transporteras för att skapa förutsättningar för hållbar inredning. Möbler och inredning behöver redan från början designas för att kunna användas över lång tid, av en eller flera användare. Den långa livslängden behöver sedan dessutom kunna förlängas ytterligare genom att produkterna är förberedda för renovering, uppdatering och förnyelse.

Hållbarhet har varit en del av familjeföretaget Kinnarps DNA sedan starten 1942. Att leverera högkvalitativa och attraktiva inredningslösningar som håller länge är inte något nytt för inredningskoncernen. I konceptet Circles of Change – sustainable circularity by Kinnarps har man samlat sina cirkulära tjänster för att underlätta hållbara val. Tjänsterna innefattar allt från behovsanalys och inventering till renovering och möbelvård.

”Det är viktigt att man ställer rätt krav kopplat till hållbarhet både på ny och återbrukad inredning. Det handlar inte bara om att välja begagnat, det är en mängd parametrar som måste vägas in och kravställas för att man ska nå hållbarhet hela vägen.”
Johanna Ljunggren, Hållbarhetschef, Kinnarps AB

Circles of Change – sustainable circularity by Kinnarps hjälper beslutsfattare att göra hållbara, cirkulära och funktionella val från början genom att analysera faktiska behov. Det handlar om att göra medvetna val, skapa flexibla lösningar och välja hög kvalitet för att få en framtidssäkrad lösning.

Under Almedalsveckan finns Kinnarps på plats i Visby för att skapa dialog kring samhällsfrågan: Är att välja cirkulärt automatiskt ett hållbart val? På plats i Visby visar man även upp sin specialutrustade servicelastbil som erbjuder möjlighet att ge gamla möbler nytt liv.

 

Man hittar Kinnarps här:

SKEPPSBRON, PLATS 53, Visby
27–28 JUNI, 9.00–17.00
29 JUNI, 9.00–15.00

Läs mer om hållbar cirkularitet

 

Mer information

PR-kontakt

Kristina Hjalmarsson
Telefon: +46 515 382 87
E-post: kristina.hjalmarsson@kinnarps.se

Om Kinnarps

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder.

Besök kinnarps.se