Kinnarps i spännande samarbete med beckmans designhögskola

Under Stockholm Design Week 2021 visas resultatet av ett designsamarbete mellan Kinnarps och studenter från Beckmans Designhögskola. Ett spännande projekt där två studenter formgett en möbel tillsammans med Kinnarps. Den visas upp i en miniutställning av Greenhouse i centrala Stockholm under designveckan.

"För oss är det viktigt att delta i denna typ av designsamarbeten. Det är alltid spännande att se vad studenter har för innovativa tankar och designidéer när det gäller de områden vi arbetar med. Vi har sett mycket positivt i detta projekt med Beckmans Designhögskola där man fokuserat på en produkt som passar väl in till dagens flexibla sätt att arbeta."

Jenny Hörberg, Director Global Range & Design, Kinnarps AB

I designbriefen till studenterna ingick begrepp som flexibilitet, rörlighet, multifunktionell, hållbarhet, cirkularitet och hemtrevlig. Planering av nya miljöer för kontor, skola och vård kräver nya flexibla lösningar och möbler. Vårt sätt att arbeta tenderar att vara mer mobilt och rörligt och vi anpassar även vår utrustning utefter detta.

Resultatet av samarbetet blev produktprototypen Cael som är ett flexibelt laptopbord för det offentliga rummet. Designprocessen utgick från hjulets semiotik. Man ville kommunicera rörelse genom ett grafiskt uttryck.

"Bordet är lätthanterligt, mobilt och anpassat till lägre sittande. För att ta vara på företagets tillverknings-kunskaper inom stål, inspirerades vi av den klassiska produkten Jig från Kinnarps. Intentionen har hela tiden varit hatt ha en låg materialåtgång och få moment i produktionen. Cael är tänkt att befinna sig i ett föränderligt arbetslandskap med ett optimistiskt formspråk."

Anna Rothlin och Emma Falkehed, Beckmans Designhögskola

Resultatet av detta samarbete visas upp miniutställning av Greenhouse i Superellipsen på Sergels Torg under Stockholm Design Week 8-13 februari 2021.

HAR DU FRÅGOR?

För mer information, kontakta:

Kristina Hjalmarsson
Presskontakt, Kinnarps AB
Tel.: +46 (0) 706 38 52 87
kristina.hjalmarsson@kinnarps.se

Jenny Hörberg
Director Global Range & Design, Kinnarps AB
Tel.: +46 (0) 515 380 30
jenny.horberg@kinnarps.se

Om Kinnarps

Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor, skola och vård/omsorg. Hela värdekedjan präglas av hög kvalitet och låg miljöpåverkan - från råmaterial till färdiga lösningar. Kinnarps är en av Europas största tillverkare av inredningslösningar för arbetsplatser med verksamhet i 40 länder och en koncernomsättning på drygt 3,9 miljarder SEK. Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Idag är det fortfarande ett helägt familjeföretag.

www.kinnarps.se