Kinnarps vinner nytt avtal kring cirkulära möbelflöden

Kinnarps tilldelas Jönköpings kommuns avtal för ”Återbrukade möbler och inredning”. Kinnarps är återigen den enda möbelleverantör som svarat på upphandlingen. Upphandlingen innefattar köp av återbrukade möbler för flera av kommunens offentliga verksamheter med produkter inom så väl klassiska kontorsmöbler som loungemöbler. Avtalet gäller även tjänster så som rekonditionering, möbeltapetsering och lackering.

– Vi är glada att Jönköpings kommun valt att följa i Malmö Stads fotspår och vågar ta steget mot en mer hållbar inredningskonsumtion. Det är viktigt att kommunerna vågar ställa de här kraven och utmana oss möbelleverantörer för att vi ska skapa mer hållbara möbler och cirkulära flöden, säger Sara Berglund, verksamhetschef för Kinnarps Sverige Försäljning AB. "Tyvärr är vi fortfarande den enda möbelleverantörn som har förmågan att svara på denna sorts upphandling, men vi hoppas att fler följer i våra fotspår!", fortsätter Sara.

Kinnarps har i flera år arbetat med att hjälpa sina kunder ta tillvara på deras möbler och ge dem nytt liv. Genom att från start utveckla produkter som lämpar sig för återbruk kan Kinnarps enkelt hjälpa kunder med att till exempel byta bordsskivor på höj- och sänkbara skrivbord, lacka och klä om möbler. Det är genom den erfarenheten som Kinnarps fått Jönköpings kommuns förtroende att vara en av avtalsleverantörerna på avtalet ”Återbrukade möbler och inredning.”

– När våra kunder köper inredning av bra kvalitet så tål de att återbrukas, det är viktigt att göra rätt val från början så att produkterna får ett långt liv. Vi har utvecklat ”The Better Effect Index” - ett sätt att mäta hållbarhet på riktigt för att förenkla våra kunders val. Det är nyckeln till att kunna återbruka inredningen och skapa cirkulära möbelflöden, säger Johanna Ljunggren, hållbarhetschef Kinnarps AB.