Re:Use hos LINK arkitektur

Under våren 2018 har Kinnarps och LINK Arkitektur samarbetat kring LINK's projekt Re:LINK. Det är ett projekt som går ut på att utforska nya metoder för hur LINK hanterar inredning med fokus på hållbarhet och socialt välbefinnande. I projektet har fokus legat på arbetsplatsens olika mötesformer med utgångpunkt i det arbete som 100-gruppen gör. Tillsammans med Kinnarps, Naava och Kvadrat har två mötesrum gjorts om.  

I starten genomfördes en utvärdering av hur de två mötesrummen upplevdes innan ommöbleringen. Under fyra veckors tid kunde användarna av rummet svara på några enkla frågor om hur de upplevde rummen och hur de använde dem. Enkäten lade bland annat fokus på hållbarhet, social hållbarhet, klimat och arbetsmiljö. Nu har rummen fått en ny look med hjälp av återanvända möbler.

Möblerna i rum 1

I det här rummet är möbler återanvända och har fått ett nytt liv. Soffan Scandinavia går enkelt att förnya och fräscha upp genom att byta klädsel. Klädseln är avtagbar även på stommen och tack vare att klädseln är fastsatt med kardborreband går den enkelt att ta bort och byta ut på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Övriga produkter: Bordet Fields från Kinnarps och stolen Flex från Skandiform.

MÖBLERNA I RUM 2

I det här rummet har det höj- och sänkbara bordet Oberon renoverats och fräschats upp genom att det fått en ny skiva medan underredet har återanvänts. Jämfört med ett helt nytt bord har det sparat ca 70 kg CO2-utsläpp.

Övriga produkter: Pallarna Frisbee från Kinnarps.

Projektet invigdes den 21:a maj och rummen kommer nu användas fram till 31:a augusti. Under den tiden kommer en ny utvärdering genomföras. Projektet kommer till viss del presenteras under Hållbar Design i Stockholm den 31:a maj, där både 100-gruppen och Kinnarps deltar.