KINNARPS I SAMARBETE MED UNIVERSEUM

Precis som Universeum brinner vi för lärande hos barn och ungdomar. Universeum är Nordens mest besökta science center inom naturvetenskap och teknik. När de skulle bygga en ny undervisningsyta med fokus på att öka intresset för teknik hos framför allt unga tjejer ville vi så klart vara med och förverkliga deras vision. Resultatet blev The Hub designad av Case studio, indelad i tre olika delar. Först möts besökaren av en avslappnad loungedel där intresset för teknik ska väckas. Del två är mer till för att testa olika lösningar och i del 3 bygger besökaren själv ett teknikprojekt. Case studio har skapat visionen och vi har levererat lösningen. Vi hoppas att The Hub ska öppna ögonen för teknik hos fler unga tjejer.

Som en del av vår satsning med Universeum har Kinnarps under våren dessutom varit ett av de partnerföretag som deltagit i skolprojektet DigIt. Det är en tävling inom IT- och tekniklösningar som bygger på samarbete mellan skolor, partnerföretag och Universeum. I år fokuserar skolprojektet på teknik inom hälso- och sjukvård.

Deltagarna är skolklasser i årskurs 5 och 6 som tilldelas varsitt uppdrag av partnerföretagen. Kinnarps har samarbetat med årskurs 5 i Hagenskolan. De har fått uppdraget att undersöka hur den fysiska miljön kan anpassas till framtidens tekniska lösningar, med fokus på väntrum i vårdmiljöer.

DigIt pågår mellan mars och maj och är uppdelat i fem olika steg, som bland annat studiebesök, workshop och redovisning i form av en film och artikel.

Finalen ägde rum i slutet på maj där lagen presenterade sina lösningar för en jury bestående av näringsliv, akademi och beslutsfattare. Vi hade den stora äran att få vara del av juryn och se alla fina bidrag.

Läs mer om Universeum 

Läs mer om DigIt