Uppmuntra till rörelse för välmående och produktivitet

Det är viktigt att uppmuntra till rörelse på arbetsplatsen eftersom det inte bara gynnar människors hälsa och välbefinnande, det leder också till positiva effekter på produktivitet, kreativitet och företagskultur. Genom att skapa en arbetsmiljö som främjar aktivitet kan organisationer skörda många fördelar.

Vi människor är gjorda för att gå, springa, klättra, hoppa, krypa, lyfta, simma och så vidare. Utan rörelse förtvinar musklerna, skelettet blir svagt och vi får dålig ämnesomsättning. Man blir trött, får mindre energi och svårt att koncentrera sig. Trots detta faktum har vi utvecklat en mer stillasittande livsstil de senaste 200 åren. Den livsstil som följer med vårt moderna liv påverkar allt från hälsa till produktivitet, men med rätt inredning kan det farliga statiska sittandet minskas. Rörelse har även positiva effekter på den mentala hälsan, minskar stressnivåer och förbättrar humöret. En arbetsmiljö som uppmuntrar till rörelse bidrar helt enkelt till både gladare, friskare och mer produktiva medarbetare!

Layouten sätter grunden för rörelse

Det handlar inte om att inreda våra arbetsplatser med motionscyklar och office gyms utan att först och främst skapa lösningar med miljöer som uppmuntrar till rörelse och variation under dagen. Genom att erbjuda möjlighet att välja plats efter typ av aktivitet man ska utföra skapas ett naturligt flöde där man positionerar sin kropp på olika sätt. Växla mellan att sitta och stå, sitta i en mjuk fåtölj, på en hög pall eller en balansboll.  Aktiva möten, där deltagarna står istället för att sitta ner, kan till exempel vara mer engagerande och produktiva. Detta kan dessutom leda till bättre kreativa idéer och mer effektiva beslut.

Möbler designade för rörelse

Möbler i sig kan också främja rörelse. Stolar med snurrfunktion eller svikt i ryggen, höj- och sänkbara skrivbord eller mötesbord, balansbollar och pallar med gungfunktion är bara några exempel. Val av skrivbordsstol spelar också roll, att sitta behöver nämligen inte alltid betyda att sitta stilla. Alla Kinnarps kontorsstolar är designade för att stödja eller uppmuntra rörelser. En av de viktigaste reglerna för god sittergonomi är att aldrig låsa stolens inställningar, små mikrorörelser gör att du skapar ett aktivt positivt sittande.

Din bästa position är din nästa position!

    

Vill du minska sjukfrånvaro, öka effektiviteten och skapa en arbetsplats som medarbetare längtar till?

Upptäck holistisk ergonomi

Förbättrad sjukfrånvaro och arbetsnöjdhet. En aktiv arbetsplats kan minska sjukfrånvaron genom att främja hälsa och välbefinnande. När de anställda känner att deras arbetsgivare bryr sig om deras hälsa och trivsel, ökar också arbetsnöjdheten och lojaliteten till företaget. Kinnarps har över åttio års erfarenhet av att skapa hälsosamma och ergonomiska arbetsmiljöer. Behöver du hjälp att skapa ditt bästa kontor, skola eller vård- och omsorgsmiljö?

Är du redo att ta nästa steg?

Möbler som sätter dig i rörelse

Capella

Capella

264 Färger och material | 4 Varianter

Koy

Koy

324 Färger och material | 2 Varianter

Boullée

Boullée

Esencia

Esencia

276 Färger och material | 3 Varianter

Rocca

Rocca

Serie P

Serie P

17 Färger och material | 42 Varianter

Xact

Xact

323 Färger och material | 16 Varianter

Monroe

Monroe

315 Färger och material | 8 Varianter

Xpect

Xpect

298 Färger och material | 36 Varianter

Plint

Plint

Elevate

Elevate

10 Färger och material