Design med ett syfte

Så skapar vi mer än möbler

Kinnarps designfilosofi har varit djupt rotad i vårt DNA sedan starten 1942. Vi utvecklar möbler och inredningslösningar som gör en positiv skillnad i människors liv. En filosofi som bygger på ett sömlöst samspel mellan estetik, funktion, ergonomi och hållbarhet. Det finns alltid en medveten riktning, en högre mening, där allt utgår från vad användaren behöver och drömmer om. Att skapa design med ett syfte fortsätter att vara vår största drivkraft – för dig och nästa generation.

80 år av innovativ design

Den perfekta balansen uppstår när vi sammanflätar 80 år av kunskap och erfarenhet med nyfikenhet och visionärt tänkande. Resultatet är något som är tidlöst, ärligt och genomtänkt ner till minsta detalj, från hur en möbel är konstruerad och ser ut till hur och var den används. Vi förstår människors behov och vet vilka material som kan användas samt hur man skapar en ergonomisk helhet. Det är kort sagt möbler och lösningar som bidrar till välmående och framgång. Framför allt gör vår designfilosofi att människor kan blomstra och nå sin fulla potential.

”Våra möbler är designade för att hålla, både visuellt och funktionellt – det kallar vi tidlös design”

Jenny Hörberg, Designchef Kinnarps

Design som finns
där för dig

Det ska vara skönt för ögonen att titta på en vacker möbel, men det attraktiva finns också i det funktionella och intuitiva. Vid en första anblick slås du av en vacker inredning, men i nästa sekund upplever du också hur inredningen finns där och underlättar för dig. Att den utvecklas, förändras och växer med dig för att ständigt möta dina behov. Den är lätt att förstå, praktisk, ergonomisk och stöttande. Samtidigt bjuder den in, välkomnar och öppnar upp för olika aktiviteter med hjälp av sina egenskaper, utformning och placering.

När man tänker igenom saker in i minsta detalj och inte kompromissar med materialval, kvalitet och funktion, så blir summan av helheten alltid större än summan av de olika delarna. Därför lägger vi stor vikt vid detaljerna. I många fall är detaljerna patenterade för att göra användningen smidigare och mer långsiktigt hållbar. Vissa syns inte alls, andra gör hela möbeln. På vägen fram i processen tar vi hjälp av kunder, användare, arkitekter och andra skarpa hjärnor för att skapa något som verkligen behövs och skapar tydliga värden i vardagen.

Design som
stärker helheten

Design som
inkluderar

God design är grunden för alla de positiva egenskaper som kännetecknar Kinnarps möbler. Allt börjar med användaren. Ett stort användarfokus leder till högre tillgänglighet. Något som i sin tur leder till bättre inkludering. Ju fler användare som känner sig inkluderade, desto större blir nyttan för både individen och verksamheten. Vår design är också ärlig. Det betyder att vi ofta visar möblernas funktioner i stället för att gömma dem. När människor instinktivt förstår hur något fungerar, så kan de också lösa uppgifter på ett bättre sätt.

Vår design är noga genomtänkt från början för att möblerna ska kunna leva ett långt liv, hos dig eller nästa användare. Därför är de förberedda för att kunna uppdateras, förnyas och byta skepnad längre fram. En lösning som bygger på hög kvalitet, stor flexibilitet och tydlig medvetenhet är per automatik också bra för både människor och miljö. Man brukar säga att trender kommer och går, men att stil består. I slutändan är det vad vi gör. Vi designar möbler som skapar bestående fördelar. Det är tidlös och hållbar design i sin renaste form.

Design som
håller i längden

Rätt layout och funktionella arbetsflöden

Vår designfilosofi inkluderar mer än bara möbler. Den innebär att vi designar den bästa helhetslösningen och layouten i varje unikt projekt. Utifrån kundens specifika behov ser vi till att man får en inredningslösning som inte bara är attraktiv för ögat utan också gör arbetsdagen smidigare med bättre arbetsflöden. Det handlar om att utforma och placera miljöer för olika aktiviteter i rätt relation till varandra och ta hänsyn till zoner med olika fokusgrad. På så sätt skapar vi förutsättningar för både välmående, effektivitet och produktivitet. En yta som är optimerad och skräddarsydd för verksamheten, där människor ges bästa förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt.

För att underlätta och inspirera till hur den fysiska miljön kan utformas för att på bästa sätt stötta dina aktiviteter, har vi delat in den i olika typer av miljöer, så kallade aktivitetsplatser. Upptäck de vanligaste miljöerna för kontor, skola samt vård och omsorg.

Till hjälp har vi utvecklat analysverktygen Next Office®, Next Education® och Next Care® som stöttar dig i processen till en ny arbetsmiljö. De samlar in värdefull kunskap och data och kartlägger era behov och arbetsätt på ett grundligt sätt.

 

Olika miljöer som stöttar din arbetsdag

Design som skapar positiva värden

Vibe Bordsskärm – flexibilitet och god akustik

Vibes patenterade klämfäste gör att du enkelt kan montera och flytta bordskärmar utan verktyg på de vanligaste dimensioner på bordskivor. Det gör ingen inverkan på borden samtidigt som du får en större flexibilitet. Designen gör det möjligt att sömlöst växla mellan olika typer av aktiviteter, så som enskilt arbete och projektarbete på ett snabbt och smidigt sätt. I Vibe-familjen ingår olika ljudabsorberande och ljuddämpande golv-, vägg-, tak- och bordsskärmar som skapar oändliga möjligheter för god ergonomi och en genomgående harmonisk helhet.

Läs mer

Capella – följer kroppens naturliga rörelse

Capella är utvecklingen av åttio års ergonomiskt tänkande och samarbete med forskare och ergonomer. Detta är Kinnarps som tar steget närmare hälsosamma kontorsmiljöer! Stolens unika mekanism FreeMotion® skapar konstanta mikrorörelser. Sits och rygg rör sig oberoende av varandra och sitsen går aldrig att låsa helt. Detta motverkar ohälsosamt statiskt sittandet och främjar aktivt sittande.

Läs mer

Fields – föränderlig design

Modulserien Fields bygger på ett smart klämfäste som gör det möjligt för användaren att bygga om sin miljö i en mängd nya kombinationer. Med rätt materialval gör fästet inte någon inverkan på möbeln vilket gör serien till ett hållbart och flexibelt val. Det patenterade fästet är inte bara en funktion utan också ett dekorativt element i sig själv, en ärlig design som på ett tydligt sätt åskådliggör för användaren att möbelkombinationen går att förändra. Den genomtänkta detaljen med ett glapp mellan möbeln och fästet bidrar till fria siktlinjer och trygga miljöer.

Läs mer

Xact – elevens kontorsstol

Xact är resultatet av Kinnarps arbete med att utveckla en ergonomisk arbetsstol för elever. Det här är stolen med både justerbar höjd och sittdjup som ger varje elev den perfekta ergonomiska arbetspositionen, oavsett storlek eller ålder. Mekanismen Freefloat™ gör att sits och rygg rör sig med eleven, uppmuntrar positiva mikrorörelser och hjälper till att hålla koncentrationen uppe. Justerbara möbler skapar mer inkluderade miljöer.

Läs mer

Xpect Flex – omfamnande design med inbyggd rörelse

Med sin omfamnade rygg får eleven sitt eget utrymme, trygghet och bättre förutsättningar att fokusera på inlärning. Den flexande ryggen tillåter mikrorörelser och möjlighet för eleven att ändra sin arbetsposition. En design som ger högre komfort och gör att eleven kan hålla koncentrationen uppe längre. Den är dessutom enkel att stapla och hänga upp vilket bidrar till hög flexibilitet.

Läs mer

På Kinnarps arbetar vi med hållbarhet hela vägen och i varje detalj. Våra möbler kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Att leverera attraktiva inredningslösningar som håller länge, är inte något nytt. Det har vi gjort sedan starten. Vi gör det för att varsamt värna om de resurser naturen givit oss.

Människor, inredning och miljö som håller över tid